Stefan Angersbach Koch til JLR Global Technician of The Year i England

 

’Hvis ikke du kunne blive andet, kunne du blive mekaniker’ - sådan var det i gamle dage, men sådan forholder det sig ikke mere, siger Master Technician Stefan Angersbach Koch, som stiller op for Norden i VM for teknikkere hos Jaguar Land Rover i Warwick, England. 50 af Jaguar Land Rovers dygtigste teknikere fra hele verden er blevet inviteret til at deltage i Global Technician of the Year Competition fra den 16. til den 20. september, hvor de bliver testet i fem hovedområder. Der vil være biler med indbyggede fejl, som skal diagnosticeres og rettes, praktiske opgaver, hvor teknikkerne punktligt skal følge en manual og teori. Norden har ikke været repræsenteret i flere år, så det er med stolthed, vi sender Stefan til England for at repræsenterer de rød hvide farver og British MotorGroup København.  Det er en stor ære at have en så dygtig tekniker på vores team, vi glæder os på Stefans vegne - hele huset hepper på ham, mens han er i England for at vise sin kunnen. 

Som ung var Stefan var ikke typen, der rodede med knallerter eller go-carts og drømte om at blive mekaniker. Han kiggede på sin vennegruppe, som blandt andet bestod af en tømrer, en murer og en elektriker og tænkte, der manglede en mekaniker.

Han begyndte som mekanikerlærling hos Toyota, hvor han var i 6 år. Her nød Stefan godt af den struktur og LEAN konceptet, der var en del af hverdagen dér. I 2006 blev Stefan en del af Jaguar Danmark, hvor han blev ansat som teknikker på Bryggervangen i København. Efter kort tid bad han om en efteruddannelse hos Jaguar Land Rover, da han erfarede, at vores mærker kræver relevant indsigt at arbejde med. Stefan bestod modul 5 uddannelsen og fortsatte på Learner Journey, hvor han i dag er Master Technician. Stefan performer bedst, når han får mulighed for at arbejde struktureret, hvilket giver god mening i forhold til de komplekse ledningsdiagrammer, han skal dykke ned i for at finde fejl.

Det er elektronikken Stefan brænder for. Som en detektiv finder han fejlene, knækker koden og får bilen til at virke igen. Det er altid dejligt, at gøre en forskel for en kunde og sende dem afsted med at smil, når de forlader vores værksted, siger Stefan. Om en måned drager Stefan igen til Warwick, England, på endnu et kursus. Denne gang for at blive certificeret i el-biler. Dermed bliver han den første tekniker hos JLR i Danmark, der kan udføre reparationer på højspændingsbatterier.

Kundetække lærte Stefan tidligt i sin karriere. Han husker især en særlig episode med en kunde, der foldede sin klapstol ud, satte sig ved siden af ham og observerede Stefan mens han arbejdede på hans bil med ordene; kontrol er bedre end tillid. Stefan har fortsat et godt forhold til kunderne, og mange kunder ønsker specifikt Stefan som teknikker, når de booker en tid på værkstedet.

Hverdagens helte, vores teknikere, som sørger for at vores biler kører optimalt hver dag modtager ved Global Technician of the Year den anerkendelse, de fortjener for deres daglige indsats og ekspertviden hos Jaguar Land Rover verden over. Ved dette event bliver teknikerne hyldet og fejret på behørig vis med kolleger fra andre steder i verden. Det er forfriskende, at der kommer fokus på værkstedet, som fortjener ros for deres daglige indsats hos JLR. British MotorGroup København ønsker Stefan held og lykke, og krydser alt hvad vi har. Vigtigst af alt ønsker vi, at Stefan får en uforglemmelig oplevelse i England den kommende uge.

 

Tilbage til forsiden

British MotorGroup A/S - Dynamovej 12A - 2860 Søborg